Arbuzowo-bananowe pałeczki lodowe

Nie wiem jak Wy, ale ja bardzo lubię arbuzy 🙂 Zwłaszcza w takie upały!!! Lubię takie trochę mniejsze, które łatwo jeść w ten sposób, żeby cały sok nie ciekł po brodzie…

Jednak konsumowanie ich w sposób „tradycyjny” trochę już mi się znudziło. Dobrze, że są alternatywy – jak na przykład pyszne lizaki lodowe, arbuzowo-bananowe 🙂 Świetna propozycja na przekąskę podczas upału – nie tylko dla dzieci!

Poniżej znajdziecie przepis na 3 foremki do lodów w kształcie pałeczek.

Składniki:
– 1 banan
– 1/3 małego arbuza
– 2 daktyle

Przepis:
1. Banana umyć (tak, tak – myjemy banany), obrać. Arbuza oddzielić od skórki.
2. Arbuza, banana i daktyle dokładnie zblendować.
3. Masę wlać do silikonowych foremek i włożyć do zamrażarki na 24 godziny.

pałeczki lodowe

pałeczki lodowe