Kasza jaglana z gruszkami i mlekiem kokosowym

Dzisiaj będzie klasyk 🙂 Coś banalnie prostego w przygotowaniu a niezwykle rozgrzewającego, zdrowego i sycącego. Mowa o kaszy jaglanej z gruszkami. Bardzo często jemy kaszę z przeróżnymi dodatkami na śniadanie. Eksperymentujemy, ale ta wersja jest jedną z naszych ulubionych. Często dodajemy do kaszy posiekane orzechy włoskie i migdały, ale w kwestii dodatków jedynym ograniczeniem jest mózg, więc zachęcam do próbowania jaglanki w różnych wersjach 🙂

Składniki:

– 1 szklanka mleka kokosowego
– 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
– 4 niewielkie gruszki
– 1/4 szklanki wody
– odrobina cynamonu i kurkumy

Przepis:

1. Gruszki pokrój w drobną kostkę.
2. Do małego garnka wlej wodę. Dodaj gruszki. Duś na małym ogniu pod przykryciem około 10 minut.
3. Dodaj mleko kokosowe, ugotowaną wcześniej kaszę jaglaną i przyprawy.
4. Dokładnie wymieszaj.

Smacznego!

Kasza jaglana z gruszkami i mlekiem kokosowym