Kasza jaglana z gruszkami i mlekiem kokosowym

Dzisiaj b臋dzie klasyk 馃檪 Co艣 banalnie prostego w przygotowaniu a niezwykle rozgrzewaj膮cego, zdrowego i syc膮cego. Mowa o kaszy jaglanej z gruszkami. Bardzo cz臋sto jemy kasz臋 z przer贸偶nymi dodatkami聽na 艣niadanie. Eksperymentujemy, ale ta wersja jest jedn膮 z naszych ulubionych. Cz臋sto dodajemy do kaszy聽posiekane orzechy w艂oskie i migda艂y, ale w kwestii dodatk贸w jedynym ograniczeniem jest m贸zg, wi臋c zach臋cam do pr贸bowania jaglanki w r贸偶nych wersjach 馃檪

Sk艂adniki:

– 1 szklanka聽mleka kokosowego
– 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
– 4 niewielkie gruszki
– 1/4 szklanki wody
– odrobina cynamonu i kurkumy

Przepis:

1. Gruszki pokr贸j w drobn膮 kostk臋.
2. Do ma艂ego garnka聽wlej wod臋. Dodaj gruszki. Du艣 na ma艂ym ogniu pod przykryciem oko艂o 10 minut.
3. Dodaj聽mleko kokosowe, ugotowan膮 wcze艣niej kasz臋 jaglan膮 i przyprawy.
4. Dok艂adnie wymieszaj.

Smacznego!

Kasza jaglana z gruszkami i mlekiem kokosowym