Mus z bananów i awokado

Bardzo szybki w przygotowaniu i sycący mus. Idealny na śniadanie albo podwieczorek.

Pewnie zauważyliście, że blender to jeden z moich ulubionych przyjaciół w kuchni 🙂 Był bardzo pomocny w przygotowaniu tego pysznego gęstego musu. Zobaczcie jak łatwo go zrobić, przepis na dwie porcje:

Składniki:
– 1 awokado
– 2 banany
– 2 daktyle
– 1 łyżeczka soku z cytryny
– 1 łyżka karobu (opcjonalnie kakao)
– do ozdoby: dowolne owoce

Przepis:
1. Daktyle zalej wrzątkiem i odstaw na 20 minut.
2. Obierz awokado i banany i pokrój na mniejsze porcje.
3. Awokado, banany, namoczone daktyle, sok z cytryny i karob zmiksuj na gładką masę.
4. Zaserwuj z ulubionymi owocami.

Smacznego!

Mus z bananów i awokado