Papryki nadziewane kaszą jaglaną i warzywami

Składniki:

– 3 papryki
– ok. 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
– 1 cebula (u mnie czerwona)
– olej
– 2 ząbki czosnku
– 3 pomidory
– 125 g sera (u mnie mozarella)
– sól i pieprz do smaku.

Jak zrobić w parowarze papryki faszerowane?

1. Papryki dokładnie umyj, osusz, przekrój wzdłuż  i usuń gniazda nasienne.
2. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oleju. Dodaj starte na tarce lub przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i pokrojone w kostkę pomidory. Duś pod przykryciem kilka minut, od czasu do czasu mieszając. Zdejmij z ognia.
3. Dodaj ugotowaną kaszę jaglaną, dokładnie wymieszaj.
4. Nafaszeruj papryki farszem, na wierzchu ułóż pokrojony w plasterki ser.
5. Gotuj na parze ok.15-20 minut.

Smacznego!!!

faszerowane papryki