Szybki sos warzywny do kaszy

Składniki:
– 2 małe cukinie
– 1 cebula
– 2 marchewki
– 1 papryka
– 4 łyżki oleju (np. kokosowego)
– 4 łyżki przecieru pomidorowego
– 2 ząbki czosnku
– 1,5 szklanki wody
– sól i pieprz – do smaku

Przepis:
1. Cebulę i paprykę pokrój w kostkę, cukinię i marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
2. Wlej do garnka olej, dodaj pokrojoną cebulę i zeszklij ją. Wtedy dodaj paprykę i podsmaż ją ok. 1 minuty.
4. Wlej do garnka wodę, dodaj cukinię, marchewkę i cebulę.
5. Dodaj przecier pomidorowy i czosnek.
6. Gotuj na małym ogniu do chwili, w której warzywa będą miękkie.

Smacznego 🙂

Szybki sos warzywny do kaszy