Ziemniaki faszerowane pieczarkami i twarogiem

Składniki na 6 ziemniaków faszerowanych:
– 6 ziemniaków
– 2 niewielkie cebule
– 300 g półtłustego twarogu
– 300 g pieczarek
– kilka łyżek oleju kokosowego do smażenia
– sól i pieprz do smaku

Przepis:

1. Cebule pokrój w kostkę, pieczarki  w plasterki.
2. Zrób otwory w ziemniakach przy pomocy specjalnego wydrążacza do ziemniaków.
3. Cebulę i pieczarki podsmaż na oleju, dodaj sól i pieprz. Ziemniaki ugotuj w wodzie lub na parze na półmiękko.
4. Po przestygnięciu cebuli i pieczarek, dodaj do nich rozgnieciony widelcem twaróg i dokładnie wymieszaj.
5. Piekarnik nastaw na 200°C. Ziemniaki nafaszeruj przygotowanym farszem. Piecz przez około 20 minut.

Smacznego!