Pozostając w klimacie pomelo… Zapraszam na pyszny mus z pomelo i bananów z dodatkiem zmielonych migdałów. Mus powstał przez przypadek, gdy przed kilkudniowym wyjazdem trzeba było dojeść resztki, żeby się nie zmarnowały. W lodówce oprócz światła znalazłam między innymi połówkę pomelo i dwa banany. Zmieszanie owocu cytrusowego z bananami początkowo nie wzbudziło mojego entuzjazmu, ale postanowiłam spróbować. Ten smak pozytywnie mnie zaskoczył 🙂
Składniki:
– 2 banany
– pół pomelo
– 4 łyżki zmielonych migdałów
Jak zrobić mus z pomelo i bananów?
1. Owoce dokładnie umyj, wysusz i obierz. Z pomelo usuń wszystkie białe błonki. Umieść owoce w wysokim naczyniu i przy pomocy blendera-żyrafy zblenduj na gładki krem.
2. Posyp zmielonymi migdałami.
Smacznego!