Kasza jaglana z gruszkami i mlekiem kokosowym

Dzisiaj b─Ödzie klasyk ­čÖé Co┼Ť banalnie prostego w przygotowaniu a niezwykle rozgrzewaj─ůcego, zdrowego i syc─ůcego. Mowa o kaszy jaglanej z gruszkami. Bardzo cz─Östo jemy kasz─Ö z przer├│┼╝nymi dodatkami┬ána ┼Ťniadanie. Eksperymentujemy, ale ta wersja jest jedn─ů z naszych ulubionych. Cz─Östo dodajemy do kaszy┬áposiekane orzechy w┼éoskie i migda┼éy, ale w kwestii dodatk├│w jedynym ograniczeniem jest m├│zg, wi─Öc zach─Öcam do pr├│bowania jaglanki w r├│┼╝nych wersjach ­čÖé

Składniki:

– 1 szklanka┬ámleka kokosowego
– 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
– 4 niewielkie gruszki
– 1/4 szklanki wody
– odrobina cynamonu i kurkumy

Przepis:

1. Gruszki pokr├│j w drobn─ů kostk─Ö.
2. Do ma┼éego garnka┬áwlej wod─Ö. Dodaj gruszki. Du┼Ť na ma┼éym ogniu pod przykryciem oko┼éo 10 minut.
3. Dodaj┬ámleko kokosowe, ugotowan─ů wcze┼Ťniej kasz─Ö jaglan─ů i przyprawy.
4. Dokładnie wymieszaj.

Smacznego!

Kasza jaglana z gruszkami i mlekiem kokosowym

Dodaj komentarz

Tw├│j adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola s─ů oznaczone *