Chyba nie chwaliłam Wam się, że od tego roku zbieram plony zasiane moimi własnymi rękami 🙂 Na wiosnę bowiem założyłam swój pierwszy w życiu ogródek warzywny 🙂 Spełnia się tym samym moje marzenie o łatwym dostępie do nie pryskanych chemią zdrowych warzyw. To, co widzicie poniżej to moje wczorajsze zbiory.
Co z nich zrobiłam? Coś pysznego… Niestety robiłam wszystko “na oko” i nie podam Wam dokładnych proporcji. Zobaczcie to cudo:
Składniki:
– umyte młode marchewki
– umyte młode buraczki
– masło klarowane (olej kokosowy też się nada)
– sól i pieprz do smaku
Przepis:
1. Marchewki i buraczki pokrój na drobniejsze kawałki.
2. Na patelni rozgrzej masło klarowane.
3. Dodaj pokrojone warzywa. Duś na małym ogniu przez 15 minut.
Ciesz się smakiem 🙂